Ainul Mardhiah Dapat Adik Lelaki, ‘Naik Pangkat’ Jadi Kak Long

AINUL Mardhiah Ahmad Safiuddin yang membuang ketumbuhan dalam mulut di London, United Kingdom (UK), setahun lalu kini sudah bergelar kakak.sajagempak.com - Ainul Mardhiah Dapat Adik Lelaki, ‘Naik Pangkat’ Jadi Kak Long

Bapanya, Ahmad Safiuddin Ahmad Razak, 25, menerusi satu posting di Facebook berkongsi kisah gembira apabila isterinya, Nurul Erwani Zaidi selamat melahirkan anak kedua mereka yang juga bayi lelaki pada Khamis petang.

“Alhamdulillah. Terima kasih Allah SWT. Khamis, 3.40 petang. Khalifah,” tulisnya.

Posting Ahmad Safiuddin turut dibanjiri ucapan tahniah daripada netizen atas kelahiran bayi lelaki itu.

“Tahniah. Semoga mama dan baby sihat dan dipermudahkan urusan, tahniah juga untuk Ainul sebab dah naik pangkat jadi kak long,” kata Siti.

sajagempak.com - Ainul Mardhiah Dapat Adik Lelaki, ‘Naik Pangkat’ Jadi Kak Long

Ainul semakin sihat dan sudah pandai bercakap.

“Alhamdulillah. Tahniah buat anda sekeluarga dikurniakan cahaya mata kedua. Penyeri rumah tangga. Yeahh Ainul dah jadi kakak sekarang. Semoga membesar dengan sihat bersama adiknya. Aamiin,” kata Hafiz.

Dalam pada itu, Ahmad Safiuddin turut berkongsi keletah Ainul sewaktu menerima kehadiran adiknya.

” Sekarang Ainul dan boleh bercakap, bermain, belajar sama dengan adik ya di rumah. Alhamdulillah. Isteri dan anak kedua sihat walafiat” AHMAD SAFIUDDIN AHMAD RAZAK, BAPA

“Tadi video call mama dengan adik dia, habis dicungkil-cungkil hidung si adik dalam telefon.

“Kalau jumpa depan-depan ni macam manalah,” katanya mengenai anak sulungnya yang bakal menyambut hari lahir kedua Ogos ini.

Malah dia turut bersyukur kerana kehadiran anak keduanya itu hadir tepat pada masanya.

sajagempak.com - Ainul Mardhiah Dapat Adik Lelaki, ‘Naik Pangkat’ Jadi Kak Long

Gambar sewaktu Ainul berada di United Kingdom untuk menjalani pembedahan tumor di mulutnya.

“Lepas ni kakak Ainul dah ada kawan bermain. Boleh explore dengan adik. Boleh main dengan adik. Belajar sama-sama dengan adik. Membesar sama sama dengan adik.

“Selama ni main sorang-sorang je di rumah, kalau pergi hospital bila Ainul nampak kawan-kawan sebaya dia, mesti Ainul tersengih-sengih seolah ingin bercakap dengan kawan tu.

“Sekarang Ainul dan boleh bercakap, bermain, belajar sama dengan adik ya di rumah. Alhamdulillah. Isteri dan anak kedua sihat walafiat,” katanya.

Ainul Mardhiah sebelum ini menjalani pembedahan membuang ketumbuhan seberat 200 gram di mulut selepas bertarung nyawa selama lima jam di hospital kanak-kanak di London, UK pada 10 Jun 2019 yang turut dibantu pelatih pakar bedah UK, Dr Nur Amalina Che Bakri. – mStar

Facebook Comments Box