Dua Gadis Cantik Dedahkan ‘Realiti’ Mereka Sebenarnya Yang Mengejutkan

Sekiranya anda percaya bahawa influencer di media sosial semuanya cantik, anda pasti akan ‘terkejut’ dengan pendedahan influencer dari China ini.sajagempak.com - Dua Gadis Cantik Dedahkan ‘Realiti’ Mereka Sebenarnya Yang Mengejutkan

Dalam dunia digital ini, sebahagian besar gambar telah diedit untuk menjadikan gambar itu ‘sempurna’ untuk dimuat di media sosial. Namun, ada juga yang mengedit gambar dengan melampau sehingga kehilangan bentuk asal gambar yang dirakam.

Itulah yang berlaku di China. Kedua-dua influencers ini dengan berani mendedahkan realiti sebenar sebilangan pengguna media sosial di negara ini yang bergantung pada gambar Photoshop yang melampau untuk mengumpulkan pengikut.

Mereka berani melakukannya kerana tidak ada yang mengenali mereka di dunia nyata. Apa yang diketengahkan di media sosial ialah mereka yang dimanipulasi. Jadi, mereka bebas menjadi siapa sahaja yang mereka mahukan.

Bagi kedua-dua individu ini, mereka mengedit gambar untuk kelihatan lebih kurus dengan wajah yang cekung.

sajagempak.com - Dua Gadis Cantik Dedahkan ‘Realiti’ Mereka Sebenarnya Yang Mengejutkan
Selepas dan sebelum edit

Dalam keterangan mereka di laman sosial di China, mereka merasa tidak selesa ketika gambar di belakang layar di set penggambaran tersebar di internet. Kesannya, mereka ‘keluar’ dari zon selesa dan berkongsi realiti kehidupan mereka.

Kedua-duanya kemudian berkongsi lebih banyak gambar sebelum & selepas gambar rakaman sebelumnya dan setiap gambar telah banyak diedit sehingga ‘hilang’ wajah asalnya.

sajagempak.com - Dua Gadis Cantik Dedahkan ‘Realiti’ Mereka Sebenarnya Yang Mengejutkan
Selepas dan sebelum edit

Mereka berkata ramai lagi selebriti sosial media di negara tersebut yang ‘menipu’ gambar mereka untuk mendapat pengikut di sosial media. Cuma mereka malu untuk orang ramai mengetahui perkara tersebut.

Pendedahan mereka ternyata mengejutkan pengguna media sosial, tetapi ada juga yang tidak terkejut dan mengatakan ia boleh berlaku di mana saja di dunia digital pada masa ini.

sajagempak.com - Dua Gadis Cantik Dedahkan ‘Realiti’ Mereka Sebenarnya Yang Mengejutkan
Selepas dan sebelum edit

Selepas itu, jika anda melihat gadis-gadis cantik di media sosial, terutamanya dari China, anda mungkin perlu menyiasat lebih lanjut sama ada kecantikan semula jadi mereka atau hanya cantik di media sosial.

Sumber: thevocket

Facebook Comments Box