Gadis Menari Terkinja-kinja Depan Abang-abang Askar Tanpa Segan Silu Demi Jadi Tular

Pada masa sekarang, semakin banyak aplikasi-aplikasi media social yang digunakan oleh masyarakat kita. Ada yang menggunakannya untuk mendapatkan info terkini, mencari kenalan, dan ada juga yang menggunakannya untuk suka-suka.Gadis Menari Terkinja-kinja Depan Abang-abang Askar Demi Jadi Tular

Salah satu daripada aplikasi yang popular pada masa kini ialah TikTok iaitu platform yang pada asalnya bertujuan untuk pengguna menunjukkan bakat mereka dan juga membuat dan berkongsi video-video pendek mengenai apa-apa topik.

Namun seperti juga aplikasi lain, ramai yang sanggup melakukan benda-benda bodoh demi untuk jadi viral di media sosial. Seperti yang dilakukan oleh seorang gadis baru-baru ini di hadapan abang-abang askar di negaranya.

Gadis Menari Terkinja-kinja Depan Abang-abang Askar Demi Jadi Tular

Gadis yang berhijab ini tanpa segan silu melakukan aksi joget di hadapan sekumpulan Tentera Nasional Indonesia (TNI). Tindakan gadis ini sangat tidak disenangi oleh netizen kerana dipercayai melakukan perbuatan itu semata-mata untuk mengejar populariti dan videonya tular di TikTok.

Video itu kemudian dimuat naik oleh gadis tersebut di Tiktok menggunakan akaun @riweuhmom sebelum dikongsi semula di laman Instagram @pararaider_infanteri.

Gadis Menari Terkinja-kinja Depan Abang-abang Askar Demi Jadi Tular

“Jangan ditiru aksi ini ya, ini namanya merendahkan diri sendiri,” demikian status IG yang ditulis oleh akaun pararaider_infanteri.

Video berdurasi selama 29 saat itu memaparkan gadis yang memakai baju pink melakukan aksi menari terkinja-kinja dibelakang trak tentera yang membawa beberapa orang anggota TNI.Gadis Menari Terkinja-kinja Depan Abang-abang Askar Demi Jadi Tular

Malah, tak cukup dengan itu, dia turut mengekori seorang abang askar yang mahu menaiki Trak tersebut dan melakukan aksi tarian gedik, namun abang askar itu sekadar senyum dan terus masuk dalam trak.

VIDEO:

Perbuatan gadis itu dikecam oleh orang ramai dan didakwa tidak menghormati anggota-anggota tentera. Antara komen-komen netizen:

Apa saja demi content 
Gadis Menari Terkinja-kinja Depan Abang-abang Askar Tanpa Segan Silu Demi Jadi Tular

Urat malunya sudah putus..

Gadis Menari Terkinja-kinja Depan Abang-abang Askar Tanpa Segan Silu Demi Jadi Tular

Selain itu, apabila diselidik, rupanya gadis itu memang suka menari sedemikian di tempat-tempat ‘random’ di depan orang ramai.

Facebook Comments Box