Ibu Baru Bersalin Dan Kurang Susu Badan, Askar Wanita Bantu Menyusukan Bayinya Yang Kelaparan Sebaik Keluar Hospital

Seperti yang kita sedia maklum, barisan frontliner berdepan dengan cabaran dan tanggungjawab yang semakin besar demi membantu membendung pandemik yang melanda sekarang ini. Boleh dikatakan semua negara berdepan dengan cabaran untuk mengawal penularan wabak ini di kalangan masyarakat setempat.Ibu Baru Bersalin Dan Kurang Susu Badan, Askar Wanita Bantu Menyusukan Bayinya Yang Kelaparan Sebaik Keluar Hospital - sajagempak.com

Meskipun berdepan dengan tanggungjawab berat, frontliner yang terdiri daripada petugas perubatan, anggota polis, askar dan sebagainya akan tetap memikul tanggungjawab dengan gigih untuk membantu rakyat kurang bernasib baik yang terjejas akibat perintah berkurung.

Terbaru di laman Facebook, tular beberapa keping gambar seorang askar wanita yang sedang melakukan sesuatu yang menarik perhatian netizen. Rupa-rupanya, askar wanita yang lengkap berpakaian seragam sedang menyusu seorang bayi kecil yang kelaparan.

Ibu Baru Bersalin Dan Kurang Susu Badan, Askar Wanita Bantu Menyusukan Bayinya Yang Kelaparan Sebaik Keluar Hospital - sajagempak.com

Kisahnya, ibu kepada bayi berkenaan baru bersalin dan baru keluar dari Samar Provincial Hospital dan belum mempunyai susu yang secukupnya. Askar wanita itu yang menemui mereka menawarkan diri memberi bantuan kepada si ibu dengan menyusukan bayi tersebut yang sedang kelaparan.

Dalam gambar-gambar yang tular, Askar wanita yang dikenali sebagai Pat Adelfa Bachicha Dagohoy itu duduk sambil memberikan susu badan di luar sebuah hospital di daerah Samar, Filipina.

Ibu Baru Bersalin Dan Kurang Susu Badan, Askar Wanita Bantu Menyusukan Bayinya Yang Kelaparan Sebaik Keluar Hospital - sajagempak.com

Posting yang dimuat naik oleh Landor Asozrev itu meraih 2.6K perkongsian dan 4.5K tanda suka serta reaksi netizen yang amat kagum dengan kebaikan hati wanita tersebut selain dianggap sebagai ‘penyelamat’.

Sumber: Landor Asozrev

Facebook Comments Box