“Jaga Cucu Sendiri Pun Nak Minta Belanja RM100..” Lelaki Dikecam Kerana ‘Memerli’ Ibu Mentua Yang Menjaga Cucunya

Hanya kerana ibu mentua meminta sedikit wang sebagai upah untuk menjaga cucu ketika dia bekerja, seorang lelaki bertindak ‘memerli’ ibu mentuanya itu dengan menyifatkannya seorang yang berkira."Jaga Cucu Sendiri Pun Nak Minta Belanja RM100.." Lelaki Dikecam Kerana 'Memerli' Ibu Mentua Yang Menjaga Cucunya

Tindakan lelaki ini yang berkongsikan ‘perbualannya’ dengan ibu mentua berkenaan hal berkenaan bagaimanapun menerima kecaman hebat daripada orang ramai.

Dalam hantaran yang dikongsikan itu, si ibu mentua kepada lelaki itu telah meminta upah menjaga anaknya sebanyak RM100 setiap bulan untuk digunakan sebagai wang saku. 

Salam Munir, mak nak tanya segan. Mak jaga Hafis ni, mak ingat nak duit belanja mak kira macam upah mak boleh? Munir bagi RM100 je tak apa kalau tak ada duit.

Menantu lelaki itu kemudiannya membalas dengan nada sinis pula.
Lelaki itu kemudian membalas dengan nada sinis sebelum berjanji untuk memberi wang yang diminta apabila dapat gaji kelak."Jaga Cucu Sendiri Pun Nak Minta Belanja RM100.." Lelaki Dikecam Kerana 'Memerli' Ibu Mentua Yang Menjaga Cucunya

Tak cukup dengan itu, lelaki itu juga turut menyifatkan ibu mentuanya sebagai seorang yang berkira kerana meminta upah untuk menjaga cucunya sendiri.

Tindakan lelaki ini yang berkongsikan ‘perbualannya’ dengan ibu mentua berkenaan hal berkenaan bagaimanapun menerima kecaman hebat daripada orang ramai.

Tak malu ke? Sepatutnya bro yang awal-awal hulur dulu duit dekat mak mertua
Mak mentua minta RM100 je. RM100 apa lah sangat dibandingkan dengan tenaga mak tu nak jaga anak kamu. Lagi-lagi kalau mak tu dah berumur. Ingat tak letih ke jaga budak-budak?

Lagi komen-komen netizen:
"Jaga Cucu Sendiri Pun Nak Minta Belanja RM100.." Lelaki Dikecam Kerana 'Memerli' Ibu Mentua Yang Menjaga Cucunya

Rata-rata netizen tampil menasihatkan lelaki tersebut yang menurut mereka sepatutnya malu kerana mengambil kesempatan atas kebaikan ibu mentuanya, lebih-lebih lagi tugas menjaga budak-budak sememangnya bukan sesuatu yang mudah.

Facebook Comments Box