Jangan Buat Gurauan Tolak Muka Pada Kek Harijadi, Anda Mungkin Akan Jadi Pembunuh

Sambutan birthday biasanya tidak akan lengkap tanpa ada kek. Kek menjadi antara perkara atau benda wajib yang mesti ada dalam setiap sambutan atau majlis harijadi. Di majlis harijadi, mungkin ada yang suka membuat gurauan dengan menggunakan kek.Jangan Buat Gurauan Tolak Muka Pada Kek Harijadi, Anda Mungkin Akan Jadi Pembunuh - sajagempak.com

Walaubagaimanapun, tahukah anda perbuatan ini adalah berbahaya jika anda tidak tahu asal usul kek berkenaan.

Baru-baru ini terdapat satu video klip lama dikongsikan semula di laman sosial mengenai sambutan hari lahir seorang gadis berusia 16 tahun yang tidak sedarkan diri selepas mukanya ditolak oleh kenalan terdekat ke dalam kek dengan niat untuk bergurau.

Jangan Buat Gurauan Tolak Muka Pada Kek Harijadi, Anda Mungkin Akan Jadi Pembunuh - sajagempak.com

Mungkin ramai tidak tahu, kek yang bersaiz tinggi selalunya mempunyai batang kayu atau plastik di dalamnya untuk menyokong kek tersebut supaya tidak jatuh.Jangan Buat Gurauan Tolak Muka Pada Kek Harijadi, Anda Mungkin Akan Jadi Pembunuh - sajagempak.com

Sesetengah pembuat kek menggunakan batang kayu penyokong yang tajam di hujungnya namun ini bergantung kepada cara setiap individu.

VIDEO:

Gadis tersebut pengsan selepas ditolak mukanya ke kek. Walaubagaimanapun, dia dikira bertuah kerana terselamat dan tiada kayu sokongan pada kek,  namun tiada jaminan anda juga akan terselamat.

Bayangkan muka anda ditolak dengan kuat ke dalam kek tanpa sempat anda mengelak. Batang penyokong kek tajam tersebut pastinya mampu mencederakan muka anda dan paling menakutkan jika ianya terkena bahagian mata anda.  Phew, membayangkannya sahaja sudah membuatkan penulis nyilu.

Oleh itu, seeloknya janganlah kita membuat gurauan yang agak kasar seperti ini dengan rakan-rakan kita. Kalau anda sudah tahu kandungan dan benda dalam kek dan pastikan tiada benda yang berbahaya, itu mungkin cerita lain la, hihi. Lagipun kan membazir je beli kek mahjal-mahal tapi tak makan bukan.

Facebook Comments Box