Kantoi Menyorok Dalam Siling, Penjawat Awam Ditangkap Khalwat

Seorang lelaki sanggup menyorok dalam siling rumah teres di taman perumahan di Jalan Alor Mengkudu di sini, awal pagi tadi, bagi mengelak daripada ditangkap berkhalwat.sajagempak.com - Kantoi Menyorok Dalam Siling, Penjawat Awam Ditangkap Khalwat

Bagaimanapun tindakan lelaki berusia 55 tahun itu gagal apabila berjaya dikesan anggota penguat kuasa Jabatan Agama Islam Kedah (JAIK) yang melakukan pemeriksaan pada jam 1.10 pagi.

Ketua Penolong Pengarah Bahagian Undang-undang JAIK, Radzi Abdul Mutalib, berkata lelaki yang berstatus suami orang itu tidak memberi kerjasama ketika diminta membuka pintu.

Berikutan itu, penguat kuasa JAIK meminta bantuan anggota polis peronda untuk melakukan pemeriksaan dan mengarahkan pintu rumah dibuka.

“Hasil pemeriksaan menemui seorang wanita berusia 33 tahun berada di tingkat atas rumah berkenaan dan seorang lelaki bersembunyi di bahagian siling rumah.

“Mereka gagal menunjukkan sebarang dokumen membuktikan hubungan mahram atau suami isteri,” katanya hari ini.

sajagempak.com - Kantoi Menyorok Dalam Siling, Penjawat Awam Ditangkap Khalwat

Radzi berkata, pasangan terbabit didapati bekerja sebagai penjawat awam dan kes disiasat mengikut Seksyen 25 Enakmen Jenayah Syariah Kedah 2014.

Jika sabit kesalahan mereka boleh didenda tidak melebihi RM3,000 atau dua tahun penjara atau kedua-duanya sekali. –

Sumber: Berita Harian

Facebook Comments Box