Mempunyai Kakak Adalah Satu Anugerah, Dia Perempuan Yang Hebat Selepas Emak

Mempunyai seorang kakak adalah sebuah anugerah yang juga patut kita syukuri kerana darinya kita boleh belajar banyak hal dan kakak juga boleh menjadi teman dan kadang dia menggantikan tempat ibu kepada adik-adiknya.sajagempak.com - Mempunyai Kakak Adalah Satu Anugerah, Dia Perempuan Yang Hebat Selepas Emak

Bukankah mempunyai kakak itu hebat dan luar biasa? Dia punyai tanggungjawab untuk hidupnya sendiri dan kadang harus bertanggung jawab untuk hidup adik-adiknya.

Sebagai seorang kakak, semasa zaman membesar bersama adalah satu fasa dimana dia terpaksa memikul tanggungjawab yang besar untuk menjaga adik beradiknya. Tapi setelah masing-masing sudah dewasa beban yang jatuh pada seorang kakak menjadj ringan dan sudah tiba pula untuknya menguruskan dirinya sendiri.

sajagempak.com - Mempunyai Kakak Adalah Satu Anugerah, Dia Perempuan Yang Hebat Selepas Emak

Sebagai seorang kakak dia sentiasa berusaha untuk menjaga perhubungan diantara adik beradiknya. Dia berusaha untuk menjadi contoh yang baik kepada mereka. Dia juga bersifat melindungi dan sentiasa bertanggungjawab kepada adik-adiknya.

Bagi mereka yang sudah tidak mempunyai ibu, kakaklah yang akan mengalas tanggungjawab yang berat sebagai seorang ibu kepada adik-adiknya. Dia jugalah sahabat dan dia jugalah tempah adik-adiknya megadu nasib.

sajagempak.com - Mempunyai Kakak Adalah Satu Anugerah, Dia Perempuan Yang Hebat Selepas Emak

Menjadi kakak perempuan itu berat, tidak mudah, maka sayangilah kakak perempuanmu. Mereka terlalu berdikari untuk menguruskan segala hal. Jagalah hati mereka disaat mereka memerlukan. Ringankan lah beban mereka dan mudahkanlah urusan kakak anda.

Sumber: Pencuricerita.com

Facebook Comments Box