Mufti Wilayah Tampil Bersuara Mengenai Isu Hukum Faraid, Ali Puteh Dan Kakak Ipar

“Agak Kurang Manis Jika Pihak lain Campur Tangan” – Isu Hukum Faraid, Mufti Wilayah Bersuara. Kontroversi antara pelawak Ali Puteh dan kakak iparnya, Siti Noorhidayah Mohd Ali telah mencetuskan reaksi pelbagai pihak.sajagempak.com - "Agak Kurang Manis Jika Pihak lain Campur Tangan" - Isu Hukum Faraid, Mufti Wilayah Bersuara

Antara isu yang terpalit adalah hukum faraid susulan harta peninggalan Abam atau nama sebenarnya Syed Umar Mokhtar yang belum diselesaikan.

Bukan hanya netizen, malah isu tersebut telah sampai ke pengetahuan Mufti Wilayah Persekutuan Datuk Seri Dr Zulkifli Mohamad al-Bakri apabila ada netizen bertanya mengenai hukum berkenaan.

Menerusi satu posting terbaru di Twitternya, Zuklifli menjelaskan yang pihaknya yakin keluarga terlibat sedang mengusahakan sehabis baik. Menerusi pertanyaan yang ditanya seorang pengguna twitter:

Salam Dr Zul. Mengenai hukum faraid yang heboh diperkatakan sekarang. Apakah bahagian adik beradik & isteri yang kehilangan suami? Bagaimana bahagian untnk anak-anak yang ditinggalkan? Urusan family belah suami or family belah isteri? Tq.

Kami yakin pihak keluarga sedang mengusahakan yang terbaik. Agak kurang manis jika ada pihak lain seolah-olah campur tangan dalam hal ini.

sajagempak.com - "Agak Kurang Manis Jika Pihak lain Campur Tangan" - Isu Hukum Faraid, Mufti Wilayah Bersuara

“Agak kurang manis jika ada pihak lain seolah-olah campur tangan dalam hal ini,” katanya.

Sementara itu, rata-rata netizen bersetuju dengan pendapat berkenaan.

Malah, ramai juga yang meminta supaya Zulkifli memberikan penerangan lebih terperinci mengenai hukum faraid.

Terdahulu, menerusi sidang media tergempar pada petang tadi (Jumaat) Ali telah membuat permohonan maaf secara terbuka kepada Siti Noorhidayah.

sajagempak.com - "Agak Kurang Manis Jika Pihak lain Campur Tangan" - Isu Hukum Faraid, Mufti Wilayah Bersuara

Permohonan maaf itu susulan tindakan Ali yang memuat naik posting berbaur emosi di laman sosial Instagramnya.

Difahamkan, isu berkenaan tercetus selepas menonton video live yang dibuat oleh usahwan kosmetik, Aliff Syukri yang berkunjung ke rumah balu Abam.

Kredit: Gempak

Facebook Comments Box