Pasangan Sanggup Rentas Daerah Nak ‘Dating’ Tapi Kemudian Merayu Mohon Dilepaskan

TUlar di media sosial satu video di mana satu pasangan kekasih telah ditahan oleh anggota penguatkuasa yang sedang bertugas. Difahamkan, pasangan ini dipercayai telah melanggar prosedur operasi standard (SOP) semasa Perintah Kawalan Pergerakan 2.0 (PKP) dilaksanakan di negeri tersebut.sajagempak.com - Sanggu Rentas Daerah Untuk ‘Dating’ Dan Sempat Upload Video Sweet, Pasangan Merayu Minta Dilepaskan

Namun, apa yang lebih mencuit hati apabila, gadis itu dilihat cuba ‘merayu’ kepada anggota penguatkuasa supaya melepaskannya dan tidak mengenakan sebarang kompaun yang berharga RM1,000. Pada masa yang sama, gadis itu sempat juga menangis memohon simpati daripada mereka. Aduh kelakar habis!

Tolong lah lepas kami!

Difahamkan pasangan kekasih ini dipercayai telah merentas daerah dan berjumpa di Pantai Merdeka, Kedah.

Gadis itu membawa motosikalnya dari Kulim menuju ke Pantai Merdeka secara berseorangan. Manakala, teman lelakinya datang bersama kawannya.

sajagempak.com - Sanggu Rentas Daerah Untuk ‘Dating’ Dan Sempat Upload Video Sweet, Pasangan Merayu Minta Dilepaskan

Minta maaf sangat-sangat, kami merayu. Takmau Pak Long, takmau Pak Long, takmau. Moto orang ni, takmau lah sorry lah kami balik betoi-betoi, kami balik. Takmau lah, takmau lah. Kami balik betoi Pak Long, kami mintak maaf, kami taktau. Tolonglah Pak Long, kami takmau ni.

Menerusi video yang berdurasi hampir dua minit itu, memaparkan tindakan gadis itu yang berulang kali memohon maaf atas kesalahan yang dilakukan olehnya.

sajagempak.com - Sanggu Rentas Daerah Untuk ‘Dating’ Dan Sempat Upload Video Sweet, Pasangan Merayu Minta Dilepaskan

Pada masa yang sama, gadis itu juga menangis berkali-kali seolah-olah meminta simpati supaya dilepaskan oleh petugas penguatkuasa tersebut. Lebih mengejutkan lagi, apabila gadis ini langsung tidak membawa kad pengenalan dirinya.

Namun, teman lelakinya dilihat terdiam seribu bahasa, dan hanya bercakap apabila disoal oleh mereka. Pada masa yang sama, tiada sebarang info lanjut yang mengesahkan bahawa pasangan ini telah dikenakan kompaun mahupun tidak.

Sempat upload video TikTok

sajagempak.com - Sanggu Rentas Daerah Untuk ‘Dating’ Dan Sempat Upload Video Sweet, Pasangan Merayu Minta Dilepaskan

Malahan, gadis itu juga sempat memuat naik satu video di laman TikTok di mana dia bersama teman lelakinya di tempat kejadian. Video tersebut menujukkan kedua-dua mereka begitu teruja berjumpa sesama mereka. Namun, hasil pemeriksaan video tersebut sudahpun dipadam olehnya di laman tersebut.

VIDEO:

 

Bahkan video tersebut juga diletakkan lagu istimewa dan beberapa momen-momen mesra dan boomerang mereka berdua. Itulah orang cakap, malang tidak berbau kan?

p/s: Tolong patuhi PKP!

Sumber: OHBuIan

Facebook Comments Box