Penduduk Terkejut Menemui Aligator Besar Melebihi 10 Kaki Menyorok Bawah Kereta

Tiada apa yang lagi menakutkan selain daripada mengetahui haiwan berbahaya seperti aligator bersembunyi dekat kereta kita tanda kita sedari dari mana datangnya. Itulah yang berlaku apabila seekor aligator bersaiz besar ditemui menyorok di bawah sebuah kenderaan di Florida.Aligator Besar Melebihi 10 Kaki Ditemui Menyorok Bawah Kereta

Pejabat Syeriff Hillsborough County menerima panggilan kecemasan seawal 8.45 pagi mengenai kehadiran aligator tersebut berdekatan sebuah apartment dan menyorok di bawah salah satu kereta.

Aligator ini juga bukannya aligator bersaiz kecil tetapi sangat besar iaitu melebihi 10 kaki! Sekurang-kurangnya 3 orang anggota sherif diperlukan untuk mengangkat reptilia gergasi itu.Aligator Besar Melebihi 10 Kaki Ditemui Menyorok Bawah KeretaJabatan Syeriff segera menghantar “perangkap buaya” ke lokasi untuk mengangkut haiwan itu ke ladang buaya tempatan.

Aligator Besar Melebihi 10 Kaki Ditemui Menyorok Bawah Kereta

Menerusi video yang dirakam di tempat kejadian, beberapa lelaki dilihat bekerjasama membantu mengangkat aligator itu ke belakang trak dan mulutnya ditutup.Aligator Besar Melebihi 10 Kaki Ditemui Menyorok Bawah Kereta

VIDEO:

Orang ramai bersorak tanda berterima kasih kepada mereka kerana menangani situasi dengan baik dan lancar serta keselamatan penduduk tidak lagi terancam.

Facebook Comments Box