Rakaman Remaja Lelaki Dibelit Ular Di Hutan Dan Diselamatkan Buat Ramai Kecut Perut

Orang zaman dahulu boleh dikatakan semua pernah masuk ke hutan. Namun berlainan dengan orang pada zaman sekarang yang agak ramai tidak pernah masuk hutan dan merasakan hutan itu sesuatu yang sangat asing buat diri mereka..sajagempak.com - Rakaman Remaja Lelaki Dibelit Ular Di Hutan Dan Diselamatkan Buat Ramai Kecut Perut

Buat mereka yang menggemari aktiviti lasak seperti hiking, jungle trekking atau camping mesti sudah biasa dengan suasana hutan dan sedikit sebanyak boleh menghidu bahaya jika ada.

Walaubagaimanapun, kalau masuk ke hutan tolong buat persediaan terlebih dahulu kerana kita tidak akan pernah mengetahui apa yang ditemui dan rintangan yang kita perlu tempuhi di hutan.

sajagempak.com - Rakaman Remaja Lelaki Dibelit Ular Di Hutan Dan Diselamatkan Buat Ramai Kecut Perut

Baru-baru ini tular satu video menggerunkan yang memaparkan seorang remaja dibelit ular sawa yang sangat besar! Dalam video berkenaan, remaja berkenaan dibelit ular sawa dan tidak dapat melepaskan diri.

sajagempak.com - Rakaman Remaja Lelaki Dibelit Ular Di Hutan Dan Diselamatkan Buat Ramai Kecut Perut

Mujurlah datang beberapa orang datang dan akhirnya selepas bersusah payah barulah mereka dapat membebaskan remaja terbabit.

VIDEO:

Antara komen-komen netizen:

Allahu nasib la ade orang..kalau xdk orang tu..mesti xdk da tu..bahaya tu kalau msuk hutan,sorg2.. seeloknya kena msuk berkawan..sekurangnya kalau ada kecemas kawan boleh tolong.

Tu sebb kalau masuk hutan mesti kene bawa parang or golok…tapi ni ular bela ni sebab klau liar hat yang selamatkan tu dah kene kokak dah.sajagempak.com - Rakaman Remaja Lelaki Dibelit Ular Di Hutan Dan Diselamatkan Buat Ramai Kecut Perut

Perghhh..kalau lambat sikit ni…bleh jadi rusuk kanan bertemu rusuk kiri ular tu buat..kena grip.

Maybe kalau ada yang belum. Tahu, kalau nak lepaskan belitan sawa ni, lipat hujung ekor dia. So yang bantu tu patutnya lipat terus je hujung ekor ular tu.

sajagempak.com - Rakaman Remaja Lelaki Dibelit Ular Di Hutan Dan Diselamatkan Buat Ramai Kecut Perut

Dalam video asal, ada yang memberitahu video ini adalah lakonan, namun tetap sahaja kita hendaklah sentiasa membuat persediaan rapi sebelum masuk ke hutan dan elakkan pergi berseorangan.

Kredit: Zul Mainoe

Facebook Comments Box