“Saya Minta Dia Berhenti Kerja, Saya ‘Bayar’ Gaji Dia’ – Abam Mahu Isteri Menjadi Suri Rumah Sepenuh Masa

“Saya Minta Dia Berhenti Kerja, Biar Saya ‘Beli’ Gaji Dia’ – Abam Mahu Isteri Jadi Suri Rumah Sepenuh Masa. Pelakon dan pelawak, Abam Bocey mengakui bahawa dia meminta isterinya, Nor Hidayah Mohd. Ali untuk meninggalkan kerjayanya dan menjadi suri rumah sepenuh masa.sajagempak.com - “Saya Minta Dia Berhenti Kerja, Biar Saya ‘Beli’ Gaji Dia’ - Abam Mahu Isteri Jadi Suri Rumah Sepenuh Masa

Abam atau nama sebenarnya, Syed Umar Mokhtar Syed Mohd. Redzuan, 32, berkata, dia berbuat demikian kerana tidak mahu anaknya dijaga oleh pengasuh luar.

“Sebaik sahaja anak saya lahir tempoh hari, saya meminta isteri untuk berhenti kerja demi menjaga anak kami.

“Jadi, apa yang saya lakukan ialah saya ‘beli’ gaji dia. Saya berhentikan dia kerja dan saya bayar gaji yang sepatutnya dia peroleh setiap bulan,” katanya ketika ditemui sewaktu sidang media teater Korupsi Dewan Semandung di Istana Budaya, Kuala Lumpur.

sajagempak.com - “Saya Minta Dia Berhenti Kerja, Biar Saya ‘Beli’ Gaji Dia’ - Abam Mahu Isteri Jadi Suri Rumah Sepenuh Masa

Menurut Abam lagi, gaji yang diberikan itu untuk kegunaan peribadi isterinya tanpa termasuk keperluan nafkah lain.

“Kalau dia nak beli apa dengan duit itu, dia punya pasal. Saya hanya deposit ke akaunnya setiap bulan, itu hak dia, duit gaji dia.

sajagempak.com - “Saya Minta Dia Berhenti Kerja, Biar Saya ‘Beli’ Gaji Dia’ - Abam Mahu Isteri Jadi Suri Rumah Sepenuh Masa“Bab nafkah dan keperluan lain, itu tak termasuk sekali kerana saya beri lain,” katanya yang memberitahu isterinya merupakan seorang akauntan sebelum ini.

sajagempak.com - “Saya Minta Dia Berhenti Kerja, Biar Saya ‘Beli’ Gaji Dia’ - Abam Mahu Isteri Jadi Suri Rumah Sepenuh MasaKata Abam lagi, dia lebih suka jika anaknya dibesarkan dan mendapat didikan sepenuhnya oleh keluarga sendiri.

Abam mendirikan rumah tangga dengan Nor Hidayah, pada 8 Disember 2017.

sajagempak.com - “Saya Minta Dia Berhenti Kerja, Biar Saya ‘Beli’ Gaji Dia’ - Abam Mahu Isteri Jadi Suri Rumah Sepenuh Masa

Hasil perkahwinan, pasangan itu kini dikurniakan seorang cahaya mata, Syed Uthman Hamzah yang kini berusia lapan bulan.

Sumber: Gempak.com

Facebook Comments Box