Tak Bawa Mask, Lelaki Dalam Bas Selamba Guna Ular Untuk Tutup Mulutnya, Dan Ianya Ular Hidup!

Tak Bawa Mask, Lelaki Dalam Bas Selamba Guna Ular Untuk Tutup Mulutnya, Dan Ianya Ular Hidup! Pelitup muka atau face mask merupakan salah satu barangan penting masa kini dalam usaha dunia untuk menyekat penularan wabak COVID-19.sajagempak.com - Tak Bawa Mask, Lelaki Dalam Bas Selamba Guna Ular Untuk Tutup Mulutnya, Dan Ianya Ular Hidup!

Terdapat pelbagai jenis face mask yang ada dipasaran, sama ada dari jenis perubatan, sehinggalah kepada jenis kain yang boleh dibasuh.

Namun, seorang lelaki di England tampil dengan face masknya tersendiri iaitu dengan menggunakan ular peliharaannya. Lelaki berkenaan lilit ular hidup dekat muka sebab tiada face mask.

Dirakam sedang menaiki sebuah kenderaan awam di England, lelaki itu dilihat melilitkan ular pada lehernya sambi menutup sebahagian daripada hidung dan mulut, telah mengejutkan orang ramai.

sajagempak.com - Tak Bawa Mask, Lelaki Dalam Bas Selamba Guna Ular Untuk Tutup Mulutnya, Dan Ianya Ular Hidup!

 

Menurut saksi, pada mulanya dia menyangka ia adalah rekaan face mask yang sangat menarik dengan corak yang cantik, sebelum menyedari ia rupanya ular sebenar.

“Mulanya saya ingat ia adalah topeng muka, sebelum dia benarkan ular itu melingkar pada pemegang dalam bas,”

VIDEO:

Sumber: SCMP, era.je

Facebook Comments Box