‘Try Tukar Kat Bank, Untung2 Dapat RM20’ – Peniaga Ditipu Pelanggan Yang Berikan Duit ‘Rare’ Kepadanya

Dalam bidang perniagaan, pasti akan ada pelbagai cabaran dan masalah yang datang tanpa diduga terutamanya yang berkaitan dengan pelanggan kita.‘Try Tukar Kat Bank, Untung2 Dapat RM20’ - Peniaga Ditipu Pelanggan Yang Berikan Duit ‘Rare’ Kepadanya - sajagempak.com

Baru-baru ini, tular mengenai perkongsian seorang lelaki@izzudinradin yang merupakan seorang peniaga pasar malam yang berkongsikan kisah unik yang dialaminya. Pengalaman yang dialaminya adalah dia telah ‘ditipu’ oleh pelanggan yang memberikannya duit yang agak ganjil.

Dalam perkongsian videonya di aplikasi Tiktok, lelaki ini menunjukkan duit RM10 yang diberkan oleh pelanggannya itu yang kelihatan agak pelik dan tidak seperti duit RM10 yang biasa kita jumpa.

Apa yang peliknya?
Duti RM10 yang diterima oleh lelaki ini ternyata duit Rm10 yang sudah terkoyak tapi dicantumkan kembali hingga membuatkan duit tersebut mempunyai dua imej bunga Rafflesia dan dua wajah Agong.

‘Try Tukar Kat Bank, Untung2 Dapat RM20’ - Peniaga Ditipu Pelanggan Yang Berikan Duit ‘Rare’ Kepadanya - sajagempak.com

@izzudinradin
Tengah2 meniaga tak perasan ada orang bgi duit rare macam nih.lai lai lai sapa nak beli duit unit ni?

‘Try Tukar Kat Bank, Untung2 Dapat RM20’ - Peniaga Ditipu Pelanggan Yang Berikan Duit ‘Rare’ Kepadanya - sajagempak.com

Peniaga ini bagaimanapun pasrah dan mengaku tidak perasan kelainan pada duit yang diterimanya daripada pelanggan itu.‘Try Tukar Kat Bank, Untung2 Dapat RM20’ - Peniaga Ditipu Pelanggan Yang Berikan Duit ‘Rare’ Kepadanya - sajagempak.com Difahamkan, peniaga ini meniaga jual jagung rebus dan jus tembikai balang.

VIDEO:

Antara komen-komen netizen:

‘Try Tukar Kat Bank, Untung2 Dapat RM20’ - Peniaga Ditipu Pelanggan Yang Berikan Duit ‘Rare’ Kepadanya - sajagempak.com‘Try Tukar Kat Bank, Untung2 Dapat RM20’ - Peniaga Ditipu Pelanggan Yang Berikan Duit ‘Rare’ Kepadanya - sajagempak.comTry tukar di bank..
‘Try Tukar Kat Bank, Untung2 Dapat RM20’ - Peniaga Ditipu Pelanggan Yang Berikan Duit ‘Rare’ Kepadanya - sajagempak.com

Dinasihatkan jika ada memiliki duit kertas yang koyak atau tidak sempurna,  anda boleh hantar ke bank untuk ditukar meskipun nilainya mungkin tidak sama (bergantung keadaan duit) tetapi lebih baik daripada kita buang atau menggunakannya untuk menipu orang bukan.

Sumber: izzudinradin

Facebook Comments Box