Wanita Jilat Ice-Cream Dan Letakkan Semula Di Kedai Tanpa Membelinya

Wanita Jilat Ice-Cream Dan Letakkan Semula Di Kedai Tanpa Membelinya. Baru-baru ini, tularnya sebuah video yang memperlihatkan seorang wanita menjilat aiskrim Blue Bell di sebuah pasaraya sebelum meletakkannya kembali ke tempat penyimpanan sejuk beku. sajagempak.com - Wanita Jilat Ice-Cream Dan Letakkan Semula Di Kedai Tanpa Membelinya

Video yang mengundang kecaman berjuta-juta warganet ini turut mendapat perhatian daripada pihak Blue Bell Creameries sendiri.

Video yang dimuat naik oleh seorang pengguna yang dikenali sebagai ‘’91 Lorenzo’ ini turut didatangkan dengan kapsyen:

“Tingkahlaku psikopatik apakah ini?!

Sejak penularan video berkenaan di Twitter, sejumlah 67,500 ‘likes’ dan 38,500 ‘retweet’ berjaya diraih. Rata-rata warganet memberikan kecaman hebat terhadap tindakan tidak bermoral wanita tersebut.

sajagempak.com - Wanita Jilat Ice-Cream Dan Letakkan Semula Di Kedai Tanpa Membelinya

Ada yang meminta agar pihak berwajib segera menahan wanita terbabit dan ada juga yang mempersoalkan mengapa bekas aiskrim itu tidak ditutup.

Pada masa yang sama, pihak syarikat Blue Bell Creameries turut memberi respon mengenai kejadian tersebut dan berjanji akan menyiasat perkata terbabit selain akan mengenakan tindakan penguatkuasaan undang-undang.

sajagempak.com - Wanita Jilat Ice-Cream Dan Letakkan Semula Di Kedai Tanpa Membelinya

“Insiden seperti ini tidak akan dipandang ringan,” jelas kenyataan syarikat dari Texas ini.

“Semasa penghasilan produk, setengah gelen diterbalikkan dan dihantar ke bilik pengerasan di mana aiskrim-aiskrim ini akan membeku sehingga ke paras penutup bagi menghasilkan penutup semula jadi. Penutup bekas dibekukan dengan ketat bersama karton. Sebarang cubaan untuk membuka produk pasti akan dikesan dengan mudah”.

sajagempak.com - Wanita Jilat Ice-Cream Dan Letakkan Semula Di Kedai Tanpa Membelinya

Tambah kenyataan syarikat lagi, “Keselamatan makanan adalah keutamaan utama dan kami bekerja keras untuk menghasilkan produk yang selamat dan mengekalkan keyakinan serta kepercayaan tinggi daripada pelanggan kami”.

Dalam kejadian ini, tidak dapat dipastikan sama ada wanita itu meninggalkan kedai berkenaan selepas menjilat aiskrim berperisa Tin Roof itu atau di mana video berkenaan dirakamkan.

p/s: Berhati-hatilah kalau beli barang di kedai, sila check dulu dan jika ada kesan-kesan meragukan seperti sudah dibuka atau tidak, elok jangan beli.

Sumber: USA Today

Facebook Comments Box