Wanita Kembali Kepada Bekas Suami Selepas 10 Tahun Meskipun Teman Lelaki Baik Dengan Anak

Perkahwinan awal cuma bertahan setahun lebih, namun selepas 10 tahun wanita ini ditakdirkan kembali bersatu dengan bekas suaminya.sajagempak.com - Wanita Kembali Kepada Bekas Suami Selepas 10 Tahun Meskipun Teman Lelaki Baik Dengan Anak

Begitulah kisah wanita ini yang mana perkahwinannya hanya bertahan selama lebih setahun dan selepas 10 tahun dia ditakdirkan kembali bersatu dengan bekas suami.

Berita gembira itu dikongsikan menerusi aplikasi TikTok sehingga meraih lebih 180,000 tontonan kurang dari 24 jam.

Mengimbas kisah lama mengenai dirinya, Wan Arnie Wan Yusoff berkata, dia berkahwin pada Januari 2009, namun berpisah pada 2011 disebabkan pihak ketiga.

sajagempak.com - Wanita Kembali Kepada Bekas Suami Selepas 10 Tahun Meskipun Teman Lelaki Baik Dengan Anak

Wanita berusia 37 tahun itu memberitahu, dia kemudian hidup berdua bersama anak lelakinya yang ketika itu masih kecil dan kini sudah berusia 11 tahun.

“Kami membuat keputusan untuk membawa haluan masing-masing tetapi masih bersikap profesional antara satu sama lain.

“Walaupun berpisah, bekas suami tidak pernah mengabaikan tanggungjawabnya sebagai ayah kepada anak saya termasuk pemberian nafkah dan meluangkan masa bersama anak,” katanya.

Lebih mesra disapa Arnie, katanya, selepas tahun kedua berpisah, dia menjalinkan hubungan cinta dengan seorang lelaki yang juga begitu baik pada anaknya.

sajagempak.com - Wanita Kembali Kepada Bekas Suami Selepas 10 Tahun Meskipun Teman Lelaki Baik Dengan Anak

“Saya juga mendapat berita yang bekas suami telah menemui wanita lain dalam hidupnya, dan dikhabarkan bakal mendirikan rumah tangga pada 2018.

“Beberapa tahun sebelum itu dia ada juga berhasrat untuk mahu menjadikan saya sebagai isteri semula, tetapi saya dah ada boyfriend selain masih patah hati dengan perkahwinan sebelum ini,” ujarnya yang berasal dari Marang, Terengganu.

sajagempak.com - Wanita Kembali Kepada Bekas Suami Selepas 10 Tahun Meskipun Teman Lelaki Baik Dengan Anak

Arnie (kanan) bersama anak lelakinya.

Namun kata Arnie, dia kemudian mendapat khabar berita bahawa hubungan bekas suaminya dengan wanita pilihan hatinya itu tidak berpanjangan sebelum berkahwin.

Menurut eksekutif kanan di Shah Alam, Selangor itu, hubungan cintanya bersama jejaka pilihan selama lapan tahun juga tidak berkekalan dan berakhir pada 2019.

“Pada tahun yang sama selepas saya putus dengan boyfriend, bekas suami sekali lagi ajak saya untuk berkahwin semula. Jujurnya, saya langsung tak ada perasaan pada dia.

“Tapi sebelum ini saya pernah bertanyakan pada anak saya, sama ada dia nak saya berkahwin dengan boyfriend saya yang begitu baik dengannya atau kembali kepada ayahnya.

“Jawapan anak memang mengejutkan apabila dia kata sudah tentu mahu saya kembali kepada bekas suami saya kerana lelaki itu adalah ayahnya. Nampaknya anak saya masih berharap ibu dan ayahnya kembali bersama,” ujarnya.

Arnie berkata, terdapat hikmah di sebalik Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang dikuatkuasakan awal tahun lalu berikutan pandemik C.ovid-19 apabila pada Disember 2020, hatinya mula terbuka untuk disatukan kembali bersama bekas suami.

“Walaupun kita merancang apa yang kita nak, tapi Allah lebih baik rancanganNya untuk kita. Dan s.akit hati macam mana pun, saya kena sedia untuk memaafkan.

“Saya perlu fikirkan kebahagiaan anak. Apa salahnya saya dan bekas suami bercinta selepas berkahwin demi anak,” tambahnya.

sajagempak.com - Wanita Kembali Kepada Bekas Suami Selepas 10 Tahun Meskipun Teman Lelaki Baik Dengan Anak

Kegembiraan jelas terpancar pada wajah tiga beranak ini.

Katanya, urusan mereka untuk bernikah semula dipermudahkan dan disatukan kembali sebagai suami isteri pada 20 Mac lalu.

“Saya teringat kata-kata seorang ustaz yang mengatakan bahawa jodoh saya kini adalah tepat pada masanya. Saya yakin dan percaya setiap aturan Allah untuk hambaNya.

VIDEO:

“Sekarang saya dapat melihat anak saya begitu gembira berbanding tahun-tahun sebelumnya. Saya bersyukur di sebalik kesedihan lalu. Saya minta agar semua mendoakan hubungan saya dan suami lebih baik dan berkekalan,” katanya.

Sumber: mStar

Facebook Comments Box