Wanita Pura-pura Batuk Konon Ada Coronavirus Untuk Takutkan Lelaki Yang Berniat Jahat

Seorang Wanita Pura-pura Batuk Untuk Takutkan Lelaki Yang Cuba Berbuat Jahat Terhadapnya. Dunia masih lagi dikejutkan dengan wabak coronavirus yang bermula daripada Wuhan, China dan sehingga kini ia meningkat kepada 20,626 kes positif di 27 buah negara seluruh dunia.sajagempak.com - Wanita Pura-pura Batuk Untuk Takutkan Lelaki Yang Cuba Berbuat Jahat

Disebabkan itu, orang ramai mengambil langkah berjaga-jaga dengan memakai perlindungan diri selain mengurangkan hubungan terus kepada pembawa wabak berkenaan.

Menurut Oriental Daily, seorang wanita dari China nyaris dirompak oleh peragut ketika tinggal seorang diri di rumah. Wanita berkenaan telah ditutup mulutnya selain diugut untuk dirogoI.

sajagempak.com - Wanita Pura-pura Batuk Untuk Takutkan Lelaki Yang Cuba Berbuat Jahat
Gambar hiasan

Beliau yang berpura-pura batuk, memberitahu perompak itu bahawa dia baru sahaja pulang daripada Wuhan dan berkurung dalam rumah bagi mengelakkan ia berjangkit kepada orang lain.

“Saya baru pulang dari Wuhan dan saya ada tanda-tanda terkena jangkitan wabak coronavirus. Jadi saya berkurung diri dalam rumah sahaja”, katanya kepada perompak terbabit sambil berpura-pura.

sajagempak.com - Wanita Pura-pura Batuk Untuk Takutkan Lelaki Yang Cuba Berbuat Jahat

Perompak yang risau dirinya terkena jangkitan segera melarikan diri dengan mengambil telefon bimbit dan wang 80 yuan (kira-kira RM47) daripada wanita tersebut.

Selepas perompak melarikan diri, wanita ini terus membuat laporan polis dan perompak itu berjaya diberkas tidak lama kemudian.

sajagempak.com - Wanita Pura-pura Batuk Untuk Takutkan Lelaki Yang Cuba Berbuat Jahat

Polis Jingshan mengesahkan insiden tersebut dalam satu entri di media sosial dan memaklumkan yang suspek telah ditahan.

Sumber: ERA, Oriental Daily

Facebook Comments Box