Wanita Terkena Sihir, Minyak Disapu Di Handle Kereta, Dapat Tahu Dari Rakaman CCTV

Seorang wanita di Brunei menjadi mngsa sihir dari individu yang tidak dikenali dan diketahui apa motifnya. Mngsa bernasib baik kerana perubahan pada dirinya malam itu membuatkan dia segera bertindak mendapatkan rawatan perubatan Islam.Wanita Terkena Sihir, Minyak Disapu Di Handle KeretaSelepas selesai rawatan, mangsa mengimbas kembali apa yang telah berlaku pada hari kejadian dan teringat pada satu insiden di mana dia tersentuh sesuatu ketika mahu masuk ke dalam kereta.

Menurut adik kepada wanita itu, kakaknya tersentuh sesuatu yang dirasakan seperti minyak di bahagian handle pintu kereta, ketika dia mahu masuk ke kereta selepas selesai waktu berkerja.

Menyangka tiada apa-apa yang berlaku, mngsa terus pulang ke rumah. Malam itu, badannya terasa panas ‘luar biasa’ dan mengambil keputusan untuk mendapatkan rawatan perubatan Islam.

Keesokkan harinya, dia memeriksa video rakaman kamera litar tertutup (CCTV) dari premis berhampiran dan melihat ada seorang wanita datang menghampiri kenderaannya dan menyapu sesuatu di kesemua handle pintu kereta.

Melihat pada perbuatannya itu, tiada sesiapa pun yang akan menaruh syakwasangka kerana mungkin menyangka individu itu adalah pemilik kenderaan tersebut.

Wanita Terkena Sihir, Minyak Disapu Di Handle Kereta

“My sister terasa minyak di bahagian handle pintu kereta selepas balik kerja. Malamnya badan dia terasa panas dan pergi berubat. Keesokkan harinya dia check video CCTV.

“Ada penjelasan tak kenapa dia buat macam tu? Sihir masih wujud. Bukan orang tua-tua saja yang buat kerja kurang cerdik ini.

“Kepada individu berkenaan, tunggu dan lihat. Tuhan Maha Adil. Saya kongsikan video ini untuk disebarkan sebagai pengajaran kepada semua,” katanya.

VIDEO:

Syirik adalah perbuatan menyekutukan Allah dalam apa juga bentuk sama ada perkataan, pegangan, perbuatan dan iktiqad iaitu dengan menjadikan suatu yang lain iaitu makhluk bernyawa atau tidak sekutu bagi Allah.

Menyekutukan Allah jelas dianggap syirik apatah lagi perbuatan mengaku diri sebagai tuhan. Lebih mengundang bahaya apabila golongan ini ada di dalam masyarakat sama ada diketuai orang Islam atau bukan Islam.

Firman Allah yang bermaksud: “Bahawasanya, sesiapa yang mempersekutukan Allah dengan sesuatu yang lain, maka sesungguhnya Allah haramkan kepadanya syurga dan tempat kembalinya ialah ke neraka.” – (Surah al-Ma’idah, ayat 72)

Firman-Nya lagi yang bermaksud: “Bahawa sesungguhnya Allah tidak akan mengampunkan dosa seseorang yang syirik kepadanya dan Allah akan mengampunkan kepada sesiapa yang Dia kehendaki iaitu selain dari dosa syirik. Barang siapa yang mempersekutukan Allah, maka sungguh ia telah berbuat dosa yang besar.” – (Surah an-Nisa’, ayat 48)

Sumber: Ronckk

Facebook Comments Box